Retningslinjer vedr. covid-19, som er vigtige for dig som vognmand

posted in: Uncategorized | 0

Retningslinjer vedr. covid-19, som er vigtige for dig som vognmand

I takt med de stigende smittetal har vi oplevet flere spørgsmål om, hvordan man som vognmand skal forholde sig i forhold til covid-19. Vi gennemgår derfor kort de vigtigste retningslinjer for vognmanden.

Der tages forbehold for at retningslinjerne kan ændre sig pludseligt og ved tvivl kan man altid kontakte coronahotline på tlf.nr. 70 20 02 33.

Hvornår skal en chauffør isolere sig?

Man skal gå i isolation og blive testet, hvis man har symptomer på covid-19. Det er vigtigt, at chaufføren får lavet en PCR-test hurtigst muligt.

Hvis chaufføren er nær kontakt til en smittet afhænger isolationskravet af, hvorvidt chaufføren er vaccineret eller ej.

Hvis chaufføren ikke er vaccineret, skal chaufføren straks gå i selvisolation og blive PCR-testet på 4. og 6. dagen efter sidste kontakt til den smittede person. Isolationen må først ophæves, når der er kommet negativt svar på den sidste test.

Hvis chaufføren er vaccineret og nær kontakt til en smittet, skal chaufføren ikke gå i selvisolation. Der er fortsat krav om, at chaufføren skal testes på 4. og 6. dagen.

Hvornår kan isolationen ophæves, hvis chaufføren er testet positiv?

Hvis chaufføren bliver testet positiv for covid-19 må isolationen først ophæves, når chaufføren enten har været symptomfri i 48 timer eller hvis chaufføren efter 10 dages sygdom ikke har haft feber i 48 timer, føler sig betydeligt bedre og kun har milde restsymptomer fx tab smags- og lugtesans, let hoste, træthed mv.

Hvis chaufføren ikke har symptomer, men er testet positiv for covid-19, må isolationen ophæves, når der er gået 7 dage efter testen.”

Læs retningslinjer her:

Retningslinjer ved nærkontakt.

Retningslinjer ved smittet.